Persoonlijke verhalen van mensen op unieke manier vormgegeven

uit 2023 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hartverwarmende jassen

2023

In januari was het een paar weken flink koud. Ik dacht: hoe zou het zijn om de hele dag in de kou te zitten en je hebt niet de mogelijkheid om op wat voor manier dan ook hier iets aan te doen. Omdat ik vanuit mijn ervaring als textielkunstenaar jassen ontwerp van duurzaam materiaal, voornamelijk wol en vilt, bedacht ik mij dat ik jassen zou kunnen maken voor diegenen die het hard nodig hebben. Ik heb contact opgenomen met een wollen deken fabrikant en uitgelegd wat mijn idee was. Van hem heb ik 10 x 100% zuiver scheerwollen dekens opgehaald en daar heb ik kimonojassen van gemaakt in een grote maat zodat zij geschikt zijn voor mannen en vrouwen. Heerlijke warmte voor op de bank en binnenshuis. De jassen heb ik gedoneerd aan de Quiet Community in Tilburg.

Story socks

2023

Als sokken versleten zijn belanden zij vaak in de prullenbak en worden er voor een paar euro nieuwe sokken aangeschaft. Er wordt weinig stil gestaan bij het nut en de noodzaak van de sokken, mede door de vanzelfsprekendheid, maar iedereen draagt ze. We gaan er vaak gedachteloos mee om.  Maar wat zeggen de sokken over de drager? Wordt er een bewuste keuze gemaakt voor die bepaalde ene sok? Waar zijn de sokken geweest, welk pad hebben zij bewandeld? Zijn er bepaalde herinneringen aan de sokken gekoppeld? Zijn sokken betekenisvol in de zin van contact maken? Welke rol spelen de sokken in verbindend opzicht t.a.v. de ander en de omgeving?   

Zwavelkopje

2023

De aandacht wordt getrokken door de vele afbeeldingen in de vorm van een jurk uit het Fin de siècle/Romaanse periode. Het object is gemaakt van de lakens waar de ouders van de kunstenaar onder geslapen hebben. Het zijn herinneringen aan dat wat eens was, zo ook de afbeeldingen. Door het bekijken hiervan worden herinneringen opgehaald, beelden herkent. Soms met een speelse knipoog, dan weer een kritische noot. De afbeeldingen vertellen hun eigen verhaal. Door onderling verbinding te leggen nodigt het object uit tot het creëren van nieuwe verhalen.